«ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΜΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ -ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ, ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΘΝΙΚΗ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Στο πλαίσιο του Πολιστιστικού  Προγράμματος  “Κινηματογραφικό Εργαστήρι”, σχολικό έτος 2017-2018, το σχολείο μας συμμετείχε στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό,  με θέμα: «Προσεγγίζουμε βιωματικά το παρελθόν: Αφηγήσεις από την οικογενειακή, τοπική και τη σύγχρονη εθνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία» με τη δημιουργία ντοκιμαντέρ.

Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται τη συνύπαρξη φυλών στην τοπική κοινωνία της Αγίας Βαρβάρας. Αποσκοπεί στην επισήμανση της αναγκαιότητας της  πολιτισμικής προσέγγισης μέσα από χορούς και τραγούδια Ποντίων, Κρητών και Ρομά, προκειμένου να επιτευχθεί η πολιτιστική σύγκλιση και η εύρυθμη κοινωνική συνύπαρξη, που θα συντελέσει στην κοινωνική πρόοδο και την πολιτισμική ποικιλομορφία. Εστιάσαμε σε γαμήλια έθιμα, τραγούδια και χορούς. Παράλληλα, στόχος μας ήταν   η εξοικείωση με διαδικασίες, όπως η στοχοθεσία του ντοκιμαντέρ, η κινηματογραφική λήψη, το μοντάζ και το σπικάζ.

ΥΠΕΥΘ. ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:
              ΑΡΒΑΝΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΒΑΓΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΣΠΥΡΑΤΟΥ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ

Για το ντοκιμαντέρ, δείτε εδώ.

Η καθηγήτρια,

Δήμ. Βαγενά (ΠΕ02)

Αφήστε σχόλιο