Μαθησιακές Δυσκολίες και Σχολικό Άγχος στη Β/θμια Εκπαίδευση

 Το 1ο ΓΕΛ Αγ. Βαρβάρας  με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων, του Δ/ντή του σχολείου κ. Καλογιαντσίδη Αθανασίου, το συντονισμό της κ. Βαγενά Δήμητρας και την τεχνική υποστήριξη της κ. Ψαρρή Δήμητρας διοργάνωσε Επιστημονική Παιδαγωγική Ημερίδα με Θέμα: «Μαθησιακές Δυσκολίες και Σχολικό Άγχος στη Β/βαθμια Εκπαίδευση», η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στο αμφιθέατρο του σχολείου μας στις 11 Μαρτίου 2017 και ώρα 10π.μ.- 14.00μ.μ.

Προεδρεύουσα ήταν η κ. Πολυχρονοπούλου Σταυρούλα, Καθηγήτρια του Παν/μιου Αθηνών.

Στόχος μας :

– Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση Εκπαιδευτικών ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, Λογοθεραπευτών, Ψυχολόγων, Ειδικών Παιδαγωγών, Φοιτητών   ΑΕΙ (Παιδαγωγικών τμημάτων, Καθηγητικών σχολών, Τμημάτων Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας, Φυσικομαθηματικών Τμημάτων,  κ.α.) και  ΤΕΙ (Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Γονέων, Μαθητών πάνω σε θέματα που άπτονται των μαθησιακών προβλημάτων στη Β/θμια εκπαίδευση.

– Η άμεση επιστημονική στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας, που καθημερινά αντιμετωπίζει θέματα Ειδικής Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης στα Γενικά Σχολεία.

 Ο Διευθυντής,                                                               Η καθηγήτρια,

 Αθ. Καλογιαντσίδης (ΠΕ 07)                                       Δήμ. Βαγενά (ΠΕ02)

 

                                                Η καθηγήτρια

                                           Δήμ. Ψαρρή (ΠΕ19)

 

 

Αφήστε σχόλιο