Νικήτρια η ομάδα ρητορικής του σχολείου μας σε διασχολικούς αγώνες επιχειρηματολογίας

Ο Γιάννης, η Νεκταρία, ο Χάρης, ο Γιάννης και η Ελευθερία εκπροσώπησαν το σχολείο μας στους 7ους διασχολικούς αγώνες αντιλογίας που έλαβαν χώρα με φυσική παρουσία την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στο Ιδιωτικό σχολείο Πολύτροπη Αρμονία. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 16 σχολεία και η ομάδα μας συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στους δύο πρώτους προκριματικούς γύρους διαγωνίσθηκε στον τελικό με το Πρότυπο ΓΕΛ Αναβρύτων και κατέλαβε την πρώτη θέση των αγώνων. Τα παιδιά μας ως ομάδα του Λόγου έπρεπε να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της θέσης “Η τεχνητή νοημοσύνη περιορίζει τις ανθρώπινες δεξιότητες” στον πρώτο αγώνα και υπέρ της θέσης “Τα οικονομικά οφέλη του μαζικού τουρισμού είναι σημαντικότερα για τις τοπικές κοινωνίες από τη βιώσιμη ανάπτυξη” κατά τον δεύτερο αγώνα.

Ο τελικός αγώνας ήταν συναρπαστικός! Οι δυο ομάδες επιχειρηματολόγησαν με πάθος και ευπρέπεια. Το θέμα ήταν “Η εκπαίδευση μπορεί να αποδυναμώσει στερεοτυπικές αντιλήψεις για τα φύλα που προωθούνται από τη μαζική κουλτούρα (τηλεόραση, τύπος, σειρές, μουσική, κ.λπ.)” και το σχολείο μας διαγωνίστηκε ως Αντίλογος.

Ήταν μια μεγάλη δικαίωση ειδικότερα για τους τρεις ομιλητές μας, τον Γιάννη, την Νεκταρία και τον Χάρη, για τους οποίους ήταν ο τελευταίος αγώνας ρητορικής που συμμετείχαν ως μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του σχολείου μας! Ευχόμαστε όλα τα παιδιά να έχουν υγεία, καλή πρόοδο στη ζωή τους και πάντα επιτυχίες! Σας ευχαριστούμε πολύ για τη μεγάλη χαρά που μας δώσατε!

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του Ομίλου Ρητορικής

Ελένη Κακλαμάνη, Κατερίνα Δρόσου, Δήμητρα Ψαρρή

 

Αφήστε σχόλιο