Εκτύπωση

Εκδηλώσεις στην πόλη μας  

Για τα νέα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δήμου.Αναφέρουμε κάποιες σημαντικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2011-2012.

Απρίλιος 2012

10/4/2012
Σεμινάριο κατασκευής κοσμήματος

 

Τα τελευταία δύο χρόνια το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών μας έχει προσκαλέσει πολλές φορές σε εικαστικές περιπλανήσεις γεμάτες ταλέντο και φαντασία στο φιλικό και φιλόξενο χώρο του. Στα πλαίσια της τελευταίας έκθεσης «Εαρινά Χειροποιήματα» διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία σεμινάριο κατασκευής κοσμήματος. Το Σάββατο 31 Μαρτίου 80 και πλέον άτομα δημιούργησαν το δικό τους ευφάνταστο και πρωτότυπο κόσμημα με την τεχνική felt. 
 
19/3 - 7/4 2012Έκθεση κοσμήματος και κατασκευών

Μάρτιος 2012


Τετάρτη 7 Μαρτίου


Η Λέσχη Ανάγνωσης προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου «ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΗΣΩ» , που τιμήθηκε με το βραβείο αναγνωστών ΕΚΕΒΙ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου ? Μέγαρο «ΜΗΤΡΟΣ  ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ» (Διεύθυνση: Σίφνου & Αγίου Γεωργίου)

Δευτέρα 19 Μαρτίου

«Εαρινά χειροποιήματα»
Έκθεση κοσμήματος και κατασκευών στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών (Γληνού & Νάξου).
Διάρκεια έκθεσης: Δευτέρα 19 Μαρτίου ? Σάββατο 7 Απριλίου.
Στα πλαίσια της έκθεσης το Σάββατο 31 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί δωρεάν σεμινάριο κατασκευής κοσμήματος με την τεχνική felt.

Τετάρτη 21 Μαρτίου, ώρα 7.30 μ.μ.

«Η ποίηση για την ποίηση»
Τα μέλη του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου τιμούν την παγκόσμια ημέρα ποίησης και διαβάζουν ποιήματα που γράφτηκαν για την ποίηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου - Μέγαρο «ΜΗΤΡΟΣ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ»
Καλεσμένος ο συμπολίτης και ποιητής κ. Αλέξης Δάρας.

Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 20:30

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα! Αυτό θα είναι το συνθηματικό μας, για την επόμενη μέρα που θα είναι μέρα συμμετοχής και δράσης.

Σε μια εποχή βαθιάς κρίσης, πού πρέπει να οχυρωθούμε; Πού να ψάξουμε για το πολύτιμο αντίδοτο στην απαισιοδοξία; Θα λέγαμε, εκεί που βρίσκονται οι πηγές της ζωής.Για εμάς αυτός ο τόπος είναι η ελληνική φύση, με τις αμέτρητες εναλλαγές της. Δεν είναι μόνο τα μαγευτικά τοπία, τα ζώα και τα φυτά ? είναι η ιστορία, η πολιτιστική μας κληρονομιά, τα τοπικά προϊόντα. Με άλλα λόγια, εκεί μπορεί να βρίσκεται το μυστικό για ποιότητα ζωής, βιώσιμη ανάπτυξη, ποιοτικό τουρισμό.Σήμερα πολλοί μπορεί να θεωρούν την προστασία του περιβάλλοντος «πολυτέλεια». Είμαστε από την απέναντι πλευρά. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον και ό,τι μας δίνει αυτό. Μπορούμε να σώσουμε «τη σκιά», «το μέλι», «την εκδρομή», «το λάδι», «την υπερηφάνεια».Με αυτό το σκεπτικό o δήμος μας συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία WWF στην Ώρα της Γης καλώντας τους πολίτες να πάρουν μέρος με το δικό τους μήνυμα. Το μήνυμά τους για αυτά που οι ίδιοι πιστεύουν ότι μπορούμε να σώσουμε στον αγώνα μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σάββατο 31 Μαρτίου
Δωρεάν σεμινάριο κατασκευής κοσμήματος (τεχνική felt) 
Φεβρουάριος 2012


Αποκριάτικη εκδήλωση με θέμα «Μάσκες και Χρώματα»

Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση από :

  • Το παιδικό τμήμα
  • Το Κ.Δ.Α.Π. «Ο ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ»
  • Το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας
Συμμετείχε και η μικτή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Μάσκες και Χρώματα το Σάββατο 11/2/2012 στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Γληνού και Νάξου.

Πρόγραμμα για τις Απόκριες

Ξέφρενο αποκριάτικο πάρτυ για τους μικρούς μας δημότες με πολύ χορό και απίθανες εκπλήξεις Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 11:00 στο κλειστό γυμναστήριο Αγίας Βαρβάρας Ραιδεστού  4.

19/2         ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

για τους μικρούς δημότες στο Κλειστό Γυμναστήριο  Ραιδεστού 4
24/2         ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Αποκριάτικα πάρτυ με τη συμμετοχή σπουδαστών της Δραματικής  Σχολής.
27/2         ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑΓιορτάζουμε τα Κούλουμα στο Πάρκο Μητέρας με λαϊκό  συγκρότημα και παραδοσιακούς χορούς.
Συμμετέχουν τα τμήματα παραδοσιακών χορών, η ΄Ένωση  Κρητών « Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ» και ο σύλλογος Ποντίων «Ο ΦΑΡΟΣ» με αποκριάτικα δρώμενα.
Κρασί , λαγάνα και χαλβάς δωρεάν.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας η γιορτή μεταφέρεται στο Κλειστό Γυμναστήριο  Ραιδεστού 4.

Δεκέμβριος 2012

Μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσειςπου πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας, ήταν στην εορτή της Αγίας Βαρβάρας, στις 4 Δεκεμβρίου, στον ιερό ναό του Δήμου όπου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Φαναρίου και Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, της Εκκλησίας της Ελλάδος κ.κ. Αγαθάγγελος.


Συζήτηση για την ενέργεια


Στα πλαίσια των επιμορφωτικών δράσεων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, με την υποστήριξη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), ενημερωτική ημερίδα και ανοιχτή συζήτηση με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου στο Μέγαρο "Μήτρος Σουλιμιώτης" Σίφνου & Αγίου Γεωργίου, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου.
Παρουσιάστηκαν τεχνολογίες και τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας.
Η δράση αυτή εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό έργο Energy for Mayors, το οποίο
συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Intelligent Energy Europe της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παλαιότερες εκδηλώσεις

Νεανικές πινελιές και ψηφιακό σινεμά

Το διαδικτυακό περιοδικό τέχνης και πολιτισμού artfools.gr, διοργάνωσε τον περασμένο Μάρτη το 1ο Μαθητικό και Νεανικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, (ARTFOOLS VIDEO FESTIVAL), σε συνεργασία με την ONTEON- ΒΙΚΤΩΡΙΑ, το σύλλογο φίλων του κινηματογράφου ?Cineparmenos?, και τη στήριξη της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας, στη Λάρισα, στις αίθουσες του κινηματογράφου Βικτώρια στο κέντρο της πόλης. Στο Φεστιβάλ προβλήθηκαν 35 ταινίες μικρού μήκους στο διαγωνιστικό και εκτός διαγωνιστικού μέρους, 7 ταινίες Λαρισαίων δημιουργών και 3 βραβευμένες ταινίες από το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών Πάτρας. Ειδική διάκριση στην ταινία « ΜΑΖΙ» διάρκεια 12:36΄΄, Συλλογική (σπουδαστές δραματικής σχολής Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγ. Βαρβάρας). Πως μπορεί να εμπνεύσει ένα ποίημα και τι μπορεί να δημιουργηθεί με την αφορμή αυτή; Πως συνδέονται μεταξύ τους οι τόσο διαφορετικοί θαμώνες μιας καφετέριας και ποιο σύνθημα γραμμένο σ?ένα τοίχο, μπορεί να τους ενώσει όλους αυτούς...ΜΑΖΙ.

Δήμοι ιδρύουν τράπεζες χωρίς χρήματα

Ανεργία και πενία τέχνας κατεργάζονται! Σε εποχές κρίσης ο κόσμος σοφίζεται τρόπους για ν` αντεπεξέλθει στα δύσκολα, όπως αυτός που εφαρμόζεται σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως ο Βόλος, η Κέρκυρα, το Ρέθυμνο, η Αγ. Βαρβάρα Αττικής κ.α.
Εκεί, λοιπόν, οι δήμοι ίδρυσαν "τράπεζες" χωρίς χρήματα! Τι καταθέτουν οι πολίτες; Χρόνο εργασίας!
Συγκεκριμένα, το ευφάνταστο "πιστωτικό σύστημα" λειτουργεί ως εξής: Οι "τράπεζες" πιστώνουν τον λογαριασμό κάθε μέλους τους με χρόνο εργασίας. Κάθε ώρα προσφοράς εργασίας έχει την ίδια αξία χωρίς να έχει σημασία το επάγγελμα. Για παράδειγμα, ένας υδραυλικός μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του για δύο ώρες σ` έναν γιατρό, οπότε πιστώνεται δύο ώρες στην "τράπεζα". Ο γιατρός μπορεί στη συνέχεια να "εξοφλήσει" με επίσκεψη δύο ωρών σ` έναν ασθενή οδοκαθαριστή. Με  τον τρόπο αυτό οι εργατοώρες κοστολογούνται το ίδιο. Οι ώρες που κερδίζει κάθε μέλος  πιστώνονται στην τράπεζα για να τις χρησιμοποιήσει όταν τις χρειαστεί.
Ο χρόνος λοιπόν έχει αξία, μπορεί όχι σε χρήμα, αλλά σε είδος. Με το σκεπτικό αυτό άρχισε και στη χώρα μας να εφαρμόζεται η "ανταλλακτική οικονομία", μια δράση που εφαρμόζεται ήδη στο εξωτερικό, όπως π.χ. στην Ισπανία, και που μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη και σε μας, την εποχή που το εισόδημα συρρικνώνεται δραματικά.

Δεν υπάρχουν άλλα νέα


       
1ο ΓΕΛ Αγ. Βαρβάρας

Διεύθυνση:    Ελ. Βενιζέλου & Δ.Κομνηνού
       12351, Αγία Βαρβάρα

  http://blogs.sch.gr/1lykagva/           

Τηλέφωνο:    210-5624446, 210-5699794  

Fax:    210-5617099

E-mail:   mail@1lyk-ag-varvar.att.sch.gr